Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Problem sa optičkim box paketom
STRANA 1 OD 1
kompljutor Problem sa optičkim box paketom 28.09.2023. 22:45 T69096

status: user
broj poruka: 61

Zdravo svima
Koristim najmanji box mts paket - msm da je do 150Mb brzina + tv + fiksni + mobilni.
Pitanje za deo foruma koji koristi optiku, nezavisno od provajdera - da li vam se dešavaju problemi da uveče internet brzina drastično opada - do nekih 4 ili 5 Mb - i samim tim tv postane neglediv? Već dve večeri, od recimo pola 10 pa dalje imam problem...
Pitam pošto nisam do sada nikad imao problem sa optikom - najbolji opis je kao nekad na sporijim kablovskim paketima kad ljudi dođu kući pa nikome u zgradi ne radi ništa dok većina ne ode na spavanje - e tako nekako.
Juče sam restartovao sve živo što imam po stanu, i nisam rešio problem - nešto pre ponoći se rešilo samo od sebe. Danas sam prijavio kvar i očekujem da mi se jave uoči isteka ugovora izgleda.
Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
IvanNo1 Nije uobičajeno 29.09.2023. 01:20 #680220

status: user
broj poruka: 454
Imali smo njihovu optiku na dve adrese, nikakvih zamerki. Bio sam njihov korisnik, Box 3 dve godine, do pre 8 meseci. Promenio sam zbog finansijske ponude i boljih ostalih usluga, ali internet je radio besprekorno. Mama je imala njihov Box 4, promenila je isključivo zbog selidbe.

Ako se ne javljaju, dosađuj im.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Neba mts 29.09.2023. 22:53 #680225

status: user
broj poruka: 1196
Imam kablovski net kod mts (Supernova). Uveče je veza katastrofa. U tim momentima kad radim ping, imam 40% izgubljenih paketa, kao po pravilu. Jedino što radi u tim satima je Youtube. Zvao sam ih 50-ak puta, svaki put kažu da su kolege proverile vezu i da nema šuma. Ne moram ni da govorim kako se osećam povodom toga.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kompljutor Čudno jako... 30.09.2023. 00:03 #680227

status: user
broj poruka: 61
Status: imao prekid u toku dana, posle stigao SMS da je na celoj lokaciji bio problem, i da restartujem opet opremu ako budem imao problem. Morao da restartujem, radi za sada, ispratiću...

Moj slučaj: ADSL mts-ov sam imao dugo baš - i koliko mi je trebao tih godina, radio je super. Za 10+ godina sam imao, sve zajedno, 3 problema (jedan je doduše potrajao nedelju dana uz mnogo nerviranja, ali to je već svoja priča)

E kako sam uveo njihovu optiku - tada sam mogao da biram između oriona i mts-a - internet je naravno neuporedivo bolji, ali sam za neke 4 godine imao mnogo više prekida, što mi je nadrealno. Podvlačim prekida - znači ne da je radilo sporije, nego uopšte da nije radilo. Kad radi radi zaista fenomenalno, ali ima ali...

Malo sam se raspitivao okolo - jedna koleginica koristi orion optiku, kaže da joj jedino net radi kako treba, ostalo njihovo je poukidala. Drugi kolega opet koristi yettel - svaki dan u toku dana oko podne ima nekoliko prekida, sve pre i posle super. Šta znam, valjda nigde ne može `savršeno`

Što se kablovskih operatera tiče - komentar komšija je da dok je radijus vektor radio, bilo je `i pomozi Bože`, kako je supernova preuzela, neupitrebljiv je postao i net i tv u nekim delovima dana. Opet, znam za slučaj gde ljudima ne radi SBB internet kako treba, oko nove godine kad otključaju sve kanale.

Zato smo i bušili po stanu kao krtice, samo da bi imao optiku bez tih dečijih bolesti, ali eto... Na kraju izgleda neće odlučivati kvalitet nego cena.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Meni je, nakon sto sa vDSL-a predjoh na `optiku` 30.09.2023. 00:55 #680228

status: user
broj poruka: 10988
400/200 mbit, mts box 2 (tel.+internjet), telefon potpuno neupotrebljiv - u zvuku, kako pre poziva tako i tokom razgovora (razgovora u pokusaju), bilo da ja pozivam ili sam pozvan, cuje se snazni `static`, snazno brujanje, poput zvuka ukljucenog ususavaca ili aparata za brijanje. Ja sagovornike jos nekako i cujem ali oni mene jok. Telefon je neki Panasonic . Isproban kod komsije koji je na drugom provajderu - radi bez problema. Probao razne kablove, razne pozicije tel aparata u odnosu na komp i na ruter...Menjao polozaj rutera...Nista...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
1d10t Re: Meni je, nakon sto sa vDSL-a predjoh na `optiku` 30.09.2023. 03:46 #680229

status: user
broj poruka: 430
Isti problem, box 4. Dva TVa su na kablu, jedan preko nekog njihovog cuda, taj je neupotrebljiv (srecom ima WiFi pa mogu da gledam njetflix, amazon, youtube itd), druga dva rade ali nekad dolazi do zamrzavanja slike. Net nikad nije bio ni blizu 600/300, uglavnom je na oko 420-450/220-250, sto mi je i podnosljivo (presao sa vdsl 50/8, pa je i ovo otvaranje ociju a i pomaze sa rabotom). Fiksni od prvog sekunda nije radio, uopste.
Bila ekipa, nesto isprebacivali, al i dalje je stekalo, jedino sto je telefon proradio. Pitam ih sta ce raditi da proradi sve kako treba, lik mi mrtav ladan odgovorio da ce proraditi kako treba kada tamo kod njih prodje ugovor korz neku proceduru.
Cekam neku pauzu na poslu, i da mi se poklopi vreme, da odem do poslovnice pa da vidim sta dalje.
R5 3600 / Asrock b450 Steel Legend / G.Skill TridentZ RGB 16GB / MSI RTX 3070 GAMING Z / ADATA XPG sx8200pro 1tb
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
IvanNo1 Re: mts 02.10.2023. 12:37 #680231

status: user
broj poruka: 454
:: Imam kablovski net kod mts (Supernova). Uveče je veza katastrofa. U tim momentima kad radim ping, imam 40% izgubljenih paketa, kao po pravilu. Jedino što radi u tim satima je Youtube. Zvao sam ih 50-ak puta, svaki put kažu da su kolege proverile vezu i da nema šuma. Ne moram ni da govorim kako se osećam povodom toga

Kablovski net + televizija kod Supernove su i iz našeg porodičnog iskustva bila katastrofa. Mama se prebacila kod njih posle selidbe (pre imala Box 4 preko optike i radio savršeno, kao što sam pomenuo, ali na novoj adresi to nije bilo u ponudi), nekoliko puta dnevno smrzavanje slike, resetovanje opreme, dolasci tehničara koji ništa nisu pomogli... Od skora prešla na Orion. No optika im je iz naših iskustava na dve lokacije bila jako dobra.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60280. Broj poslatih odgovora: 646177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs