Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Banka, kradja i zloupotreba podataka, lazi i obmane, da li je ovo moguce???
STRANA 1 OD 3  
perrakojot Banka, kradja i zloupotreba podataka, lazi i obmane, da li je ovo moguce??? 19.05.2023. 18:02 T69007

status: user
broj poruka: 993

Bio sam 20 godina u Vojvodjanskoj banci, nakon sto su mi naplatili nepostojece usluge 12puta i nisu me obavestavali o naplatama, koje su u ugovoru napisane da se ne placaju, apsolutno nezadovoljan uslugama izmirio sam sve lazne naplate i ugasio sam apsolutno sve u toj banci sto sam imao, i dobio sam papire da nisam vise u banci i sve ostalo... To je bilo pre 7 godina...
Pre mesec dana me zove operater OTP Banke(OTP Banka je pre nekog vremena kupila Vojvodjansku Banku) , zovu da mi nude usluge, ja kazem nisam korisnik OTP banke i pogresili su nesto, operater se zahvali i zavrsimo razgovor. Danas mi stigne SMS poruka od OTP banke o promenjenom vremenu rada Banke??? Otkud OTP banci moj broj telefona???

Zovem korisnicki centar OTP banke, pricam sa operaterom objasnim situaciju, pitam zasto me zovu i salju poruke kad nisam clan banke, SVE SAM KOMPLETNO UGASIO PRE 7 GODINA, otkud im moj broj telefona, operater mi kaze da ja IMAM racun na moje kod njih, sto je nemoguce, i da ne sme da mi preko telefona kaze kakav racun imam nego da odem licno u banku da mi objasne??? Oni meni da objasne ISKLJUCIVO LICNO da imam SPECIFICNU VRSTU RACUNA (tako mi je rekao operater u call centru) na moje ime u banci ciji nisam clan???
Zloupotreba neka se desila to je jasno kao dan, da li ima neko ko je bio u slicnoj ili istoj situaciji, da li angazovati advokata, da li prijaviti policiji, sta raditi??? Otvoren sam da cujem sta god imate da kazete...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladapsd Re: 19.05.2023. 19:36 #679257

status: user
broj poruka: 1005
Odeš lično i pitaš kad si otvorio račun kod njih. Takođe zatraži i papire gde si potpisao otvaranje računa (ne znam da li su u obavezi da ti ih pokažu). Svakako ako bi angažovao advokata a onda i veštaka, sve bi lično morao da plaćaš do donošenja eventualne presude u tvoju korist, a to bi verovatno trajalo godinama.
Oni su nastali od Societe Generale i Vojvođanske, tako da je pitanje da li su izbrisali tvoje podatke kod zatvaranja računa u Vojvođanskoj.

Evo i slične situacije i `tehničke greške` VB.
https://okradio.rs/m/vesti/lokalne/banka-mu-otvorila-racun-bez-njegovog-znanja-pa-trazila-pare-_57165.html

I5 9400f+CM 212Evo/Asus Prime B360-plus/Gigabyte GTX1060 6GB G1 Gaming /16GB DDR4 2666MHz/256GB Intel SSD + WD black 750GB + 1Tb Samsung + 1Tb Seagate/Raidmax 600W/Chieftec LCX-03/LG 32MP58HQ-P/Altec Lansing 4100/Xonar D

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
perrakojot Re: Re: 19.05.2023. 19:42 #679258

status: user
broj poruka: 993

Kapiram, ali ako obican gradjanin nepoznavanjem zakona prekrsi zakon, mora da se odgovara za to, tako se i za ``gresku`` ove prirode mora odgovarati... Moglo se 1000 nelegalnih stvari uciniti sa racunom otvorenim na moje ime bez mog znanja, mogao se finansirati ko zna ko odatle, zato i pitam ovde da li je neko imao slicno ili mozda cak isto iskustvo, da ne dizem policiju i advokate ako je neka glupost u pitanju... Ali cak i da je glupost u pitanju, ovo je apsolutno prekrseno svako pravilo i zakon, zloupotrebljeni su moji podaci, nisam nikad nista potpisao u OTP Banci a za otvaranje racuna MORAM POTPISATI. Ner bih da odem licno jer ne znam da li je neka prevara u pitanju, da li neko mozda pokusava nesto da mi smesti, svasta mi pada na pamet...

:: Odeš lično i pitaš kad si otvorio račun kod njih. Takođe zatraži i papire gde si potpisao otvaranje računa (ne znam da li su u obavezi da ti ih pokažu). Svakako ako bi angažovao advokata a onda i veštaka, sve bi lično morao da plaćaš do donošenja eventualne presude u tvoju korist, a to bi verovatno trajalo godinama
:: Oni su nastali od Societe Generale i Vojvođanske, tako da je pitanje da li su izbrisali tvoje podatke kod zatvaranja računa u Vojvođanskoj
::
:: Evo i slične situacije i `tehničke greške` VB
:: https://okradio.rs/m/vesti/lokalne/banka-mu-otvorila-racun-bez-njegovog-znanja-pa-trazila-pare-_57165.htm
::
:: I5 9400f+CM 212Evo/Asus Prime B360-plus/Gigabyte GTX1060 6GB G1 Gaming /16GB DDR4 2666MHz/256GB Intel SSD + WD black 750GB + 1Tb Samsung + 1Tb Seagate/Raidmax 600W/Chieftec LCX-03/LG 32MP58HQ-P/Altec Lansing 4100/Xonar
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 RE: 19.05.2023. 21:03 #679261

status: user
broj poruka: 1621
Napismeno zatraži od banke da iz svih svojih sistema i dokumentacije obriše sve tvoje kontakt podatke, kao i sve druge podatke koje nisu u zakonskoj obavezi da čuvaju (imajući u vidu da si bivši klijent, nagađam da možda postoje neke stvari koje prosto moraju da drže, ali i to treba proveriti).

Dokument nazovi `Opomena pred utuženje` i daj im više nego razuman rok od 30 dana da tvoj zahtev sprovedu u delo, a obavezno traži da ti daju pismenu potvrdu prijema pomenutog zahteva-opomene (ne na praznom papiru, već uz drugi istovetni primerak tvog originalnog dokumenta).

Kada dobiješ pismenu potvrdu da su obrisali podatke, imaš pravni osnov da ih nagaziš ukoliko te ponovo kontaktiraju.

Ako ne realizuju tvoj zahtev u okviru roka koji si im predstavio, ili ti ne odgovore na adekvatan način, opet imaš osnov da ih nagaziš...

E sad, da li uopšte želiš da se baviš sličnim glupostima, to je znak pitanja.
Kada bilo koja ozbiljna kompanija primi e-poštu, pismo, molbu, zahtev ili bilo šta slično, a da je naslovljeno onako kako sam ti gore napisao, to im je više nego dovoljan znak da treba da podviju rep, pa se dalje ne zezaju i stvarno više ne smaraju porukama i pozivima.
S druge strane, imao sam primer ludaka koji su mi odgovorili da ne mogu da ispune moj zahtev (napismeno, amateri... ), pa sam ih stvarno i tužio - naravno, kada je to došlo do suda, nakon 3 odlaganja s njihove strane, napravili smo sporazumno rešenje, oni podvili rep, platili sve sudske i druge troškove.
Meni lova tu nije igrala nikakvu ulogu, već sam samo hteo pavijanima da dokažem da ne smeju da zafrkavaju ljude. Sa advokatom sam se dogovorio da na račune u vezi troškova oko mog zastupanja, formalno napiše koliki god iznos smatra da treba da im uzme, pa im je on to fino naplatio (iskreno, on se najviše i iscimao oko svega).

Postoji i druga strana priče, a to je naša lepa Srbija...
Imao sam malo jači udes pre jedno mesec dana. Samo pandurima i hitnoj je prijavljeno, a u međuvremenu nisam išao u osiguranje.
Manje od mesec dana pre udesa sam promenio adresu u LK i za tu adresu niko živ ne zna, a tamo tek treba da se preselim - dakle, jedino MUP ima moje podatke, i niko drugi.
10-ak dana posle nezgode, obilazim taj stan i otvaram poštansko sanduče, a u njemu nalazim 4 pisma od različitih agencija za procene šteta na vozilima, kao i posredovanje u naplati od osiguranja, naslovljene na moje ime.
Ko im je dao moje podatke? Kako uopšte znaju za nezgodu?
Sa kojekakvim firmicama, pa i većim kompanijama se može izaći na kraj, ali protiv korumpirane države i njihovih `podanika` nikako. Jbg, tu čovek skoro uvek lupi glavom u zid, ili mu je onaj s druge strane razlupa - da l` psihički ili fizički, pitanje je sad, ali o nekim stvarima je najbolje ni ne razmišljati.
Samo sam to smeće bacio tamo gde mu je mesto i zaboravio na to (bar do danas, sad si me ti podsetio ).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
perrakojot Re: RE: 19.05.2023. 21:33 #679262

status: user
broj poruka: 993
Imajuci u vidu sve sto je napisano, onaj clanak vezan za istu banki istu stvar koja se meni desava- da imam otvoren racun u banci u koju nisam nogom krocio, i za koji nisam znao ni da imam, i na osnovu svega sto mi je receno u telefonskom pozivu, sutra idem kod advokata a posle konsultacije sa advokatom verovatno prijavljujem policiji... Da je ne znam sta u pitanju, siguran sam da nije po zakonu...


:: Napismeno zatraži od banke da iz svih svojih sistema i dokumentacije obriše sve tvoje kontakt podatke, kao i sve druge podatke koje nisu u zakonskoj obavezi da čuvaju (imajući u vidu da si bivši klijent, nagađam da možda postoje neke stvari koje prosto moraju da drže, ali i to treba proveriti).
::
:: Dokument nazovi `Opomena pred utuženje` i daj im više nego razuman rok od 30 dana da tvoj zahtev sprovedu u delo, a obavezno traži da ti daju pismenu potvrdu prijema pomenutog zahteva-opomene (ne na praznom papiru, već uz drugi istovetni primerak tvog originalnog dokumenta).
::
:: Kada dobiješ pismenu potvrdu da su obrisali podatke, imaš pravni osnov da ih nagaziš ukoliko te ponovo kontaktiraju
::
:: Ako ne realizuju tvoj zahtev u okviru roka koji si im predstavio, ili ti ne odgovore na adekvatan način, opet imaš osnov da ih nagaziš...
::
:: E sad, da li uopšte želiš da se baviš sličnim glupostima, to je znak pitanja.
:: Kada bilo koja ozbiljna kompanija primi e-poštu, pismo, molbu, zahtev ili bilo šta slično, a da je naslovljeno onako kako sam ti gore napisao, to im je više nego dovoljan znak da treba da podviju rep, pa se dalje ne zezaju i stvarno više ne smaraju porukama i pozivima.
:: S druge strane, imao sam primer ludaka koji su mi odgovorili da ne mogu da ispune moj zahtev (napismeno, amateri... ), pa sam ih stvarno i tužio - naravno, kada je to došlo do suda, nakon 3 odlaganja s njihove strane, napravili smo sporazumno rešenje, oni podvili rep, platili sve sudske i druge troškove.
:: Meni lova tu nije igrala nikakvu ulogu, već sam samo hteo pavijanima da dokažem da ne smeju da zafrkavaju ljude. Sa advokatom sam se dogovorio da na račune u vezi troškova oko mog zastupanja, formalno napiše koliki god iznos smatra da treba da im uzme, pa im je on to fino naplatio (iskreno, on se najviše i iscimao oko svega).
::
:: Postoji i druga strana priče, a to je naša lepa Srbija...
:: Imao sam malo jači udes pre jedno mesec dana. Samo pandurima i hitnoj je prijavljeno, a u međuvremenu nisam išao u osiguranje.
:: Manje od mesec dana pre udesa sam promenio adresu u LK i za tu adresu niko živ ne zna, a tamo tek treba da se preselim - dakle, jedino MUP ima moje podatke, i niko drugi.
:: 10-ak dana posle nezgode, obilazim taj stan i otvaram poštansko sanduče, a u njemu nalazim 4 pisma od različitih agencija za procene šteta na vozilima, kao i posredovanje u naplati od osiguranja, naslovljene na moje ime.
:: Ko im je dao moje podatke? Kako uopšte znaju za nezgodu?
:: Sa kojekakvim firmicama, pa i većim kompanijama se može izaći na kraj, ali protiv korumpirane države i njihovih `podanika` nikako. Jbg, tu čovek skoro uvek lupi glavom u zid, ili mu je onaj s druge strane razlupa - da l` psihički ili fizički, pitanje je sad, ali o nekim stvarima je najbolje ni ne razmišljati.
:: Samo sam to smeće bacio tamo gde mu je mesto i zaboravio na to (bar do danas, sad si me ti podsetio ).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
blackwolf - - - 19.05.2023. 22:15 #679264

status: user
broj poruka: 1472
Sumnjam da je slučaj, ali da li imaš možda još negde papire od zatvaranja računa, to bi ti bio najbolji dokaz.
Nego što ti ne proveriš taj račun, možda ima nekih para na njemu :D
Black Wolf

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
perrakojot Re: - - - 19.05.2023. 23:14 #679267

status: user
broj poruka: 993
Naravno da imam apsolutno svaki papir od pre 7 godina kad sam zatvorio racun u tadasnjoj Vojvodjanskoj Banci(sadasnja OTP)... Realno razmisljam, ako postoji racun na moje ime adresu jmbg i moj broj telefona za sms obavestenja, neko je taj racun napravio nelegalnim putem, a taj neko nisam bio ja, jer ja nisam krocio u prostorije te banke od dana kad sam racun zatvorio, a racuni se ne prave sami od sebe... Postoji problem, ne mogu da proverim racun , sluzbenici u call centru nece da mi kazu apsolutno nista o racunu osim da je to SPECIFICAN racun i da treba licno da odem u banku da vidim o cemu se tu radi??? Koja ludost, danas saznam da imam tajno otvoren racun u banci ciji nisam clan, ne mogu da dobijem nikakve informacije o ``mom`` racunu osim da odem licno u banku??? Jel jos nekome ovo zvuci apsolutno suludo???


:: Sumnjam da je slučaj, ali da li imaš možda još negde papire od zatvaranja računa, to bi ti bio najbolji dokaz
:: Nego što ti ne proveriš taj račun, možda ima nekih para na njemu :
:: Black Wolf
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Gare87 da slicno mi se desilo 19.05.2023. 23:29 #679268

status: user
broj poruka: 4664
Slala mi je Komercijalna banka sms za nekakve promene u poslovanju, i stiglo mi je pismo od njih a ugasio sam karticu, tj racun. Mada ruku na srce od tada nista mi nije dalje stizalo niti su me zvali. E sad moguce je da je racun ugasen, tj deaktiviran (neaktivan) nema prometa, ali da su tvoji podaci i dalje kod njih u sistemu, verovatno isti slucaj i kod mene (mada se ne secam dal imam papir da sam ugasio racun). najbolje da uradis kao sto gore napisase, ostro i sa pretnjom da bi ih definitivno otkacio i da ti daju overen list da si ugasio racun i da nisi vise u toj banci.




Ryzen7 2700x 4,2Ghz
Asus Tuf Gaming B450 Plus II
G. Skill Aegis 32gb 3000mhz
WD20PURZ 2TB
WD1003FZEX 1TB
Biostar SSD 480gb
Zotac 1080 8gb
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 10 Pro 64-bit


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
siki069 Policiju 20.05.2023. 13:44 #679270

status: user
broj poruka: 326
Zabole tuki što neko ima tvoj broj telefona.
Da im nisu dao, ne bi ga ni imali.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
perrakojot Re: Policiju 20.05.2023. 15:26 #679271

status: user
broj poruka: 993
nisi procitao ni dve recenice koje sam napisao, bitno je da komentarises...


:: Zabole tuki što neko ima tvoj broj telefona
:: Da im nisu dao, ne bi ga ni imali
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
siki069 Pročitao sve 20.05.2023. 15:43 #679272

status: user
broj poruka: 326
U pitanju je vršnjačko nasilje.
Obavezno angažuje neku jaku advokatsku kancelariju.

Ako ti kažu da imaš račun kod njih, onda ga najverovatnije imaš.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad 20.05.2023. 15:50 #679273

status: user
broj poruka: 4753

Ne razumem ni ja da dođeš da kukaš a nisi ni otišao do banke da vidiš šta je u pitanju. Karen.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Lug haha! dobra fora! 20.05.2023. 16:11 #679274

status: user
broj poruka: 978
pa kad je neko zloupotrebio lk, brata, gospodina predsednika, i otvorio firmu na njegovo ime, sve je moguće!


AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, 4x2gb DDR2, Asrock RX550 2GB, LG 204WT, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, A4TECH X7 G800, glodar X-7

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Klasičan trol 20.05.2023. 17:15 #679275

status: user
broj poruka: 6643
Imaju tvoje podatke, zato jer si im ih dao. Zovu na tvoj broj, zato što si ga naveo kod potpisivanja ugovora (tad ti je samo bilo bitno da se dočepaš para, kredita, ili računa i potpisao si sve što su ti poturili računajući da na divljem Balkanu ništa nećeš ionako poštovati što ti se ne sviđa a da si svakako pametniji od njih). Osim broja telefona, dao si im i ADRESU na koju ti šalju dopise. Na toj adresi, ako je i bila prava ikada, naravno više nisi, ali, Banke, bez obzira kako ti zamišljaš dopisivanje i zvanje, to rade mašinski. Dakle, kao i svi ostali abonenti neke banke, i ti si dobio pismena obaveštenja o promeni poslovne politike (da se naplaćuju stvari koje pre nisu, najčešće) i, o promeni vlasništva nad bankom. Pošto tvrdiš da to nisi dobio, znači da nisi na adresi na koju su to slali. Tu su ti i podaci o računima, pa i o tom koji ti je sporan. Nova banka vlasnik je preuzela klijente i SVE račune prethodne banke, dakle, neki osnovni račun je ipak ostao, neki koji je prethodna banka držala `za svaki slučaj` ako se predomisliš, ili, ako naknadno stignu neke uplate ili potraživanja same banke. `Održavanje` računa, tj. digitalni podatak u računaru, ne košta ih u stvarnosti ništa. Svejedno, ovoliko trolovanje i `potpaljivanje` a da nisi ni proverio da slučajno nije TVOJA greška. A to je mogućnost. Idi vidi, pla ako je stvarno neka kvarna politika tipa da kao slučajno, otvore već zatvorene račune, koriste podatke i još pokušaju da nešto naplate, onda si u pravi i diži buku. Ali, to bi se brzo provalilo i to ne prvo na PC Berzi, 99,99%.

Budale računaju na sreću.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
perrakojot Re: 20.05.2023. 17:18 #679276

status: user
broj poruka: 993
Ja sam ovde postavio pitanje da li je neko imao slicnu ili cak istu situaciju, bas zato da znam da li da u ponedeljak u banku odem sa advokatom, ne zelim da me u banci doceka neprijatno iznenadjenje ako odem sam. A sms poruku sa obavestenjem sam primio u petak NAKON ZAVRSETKA RADNOG VREMENA BANKE, pa cak i da sam hteo da odem potpuno sam nisam mogao, banka se otvara tek u ponedeljak. i ne ubacuj tvoje glupave reci u moje komentare, ogromna je razlika izmedju kukanja i postavljanja pitanja...

@siki069 ako nikad nisam usao u tu banku, kako mogu da imam racun u toj banci??? Telepatsko otvaranje bankovnih racuna bez moje saglasnost i potpisa jos nije izmisljeno koliko sam cuo...


::
:: Ne razumem ni ja da dođeš da kukaš a nisi ni otišao do banke da vidiš šta je u pitanju. Karen
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
perrakojot Re: Klasičan trol 20.05.2023. 17:24 #679277

status: user
broj poruka: 993
Sve si pogresio, nikad u zivotu nisam uzeo kredit nizasta, potpisao sam da zatvaram racun pre 7 godina i 7 godina nisam dobio ni jedno obavestenje, prvo obavestenje sms porukom je bilo juce, tada sam zvao call centar da pitam zasto dobijam obavestenja kad nisam klijent banke i operater mi je rekao da imam racun kod njih, da ne sme da mi kaze kakav racun imam, samo da je to ``specifican racun``??? I da dodjem licno??? Ne sme da mi kaze nista o ``mom`` racunu, koja je to prica??? Sumnjivo do bola... Racun je zatvoren pre 7 godina u Vojvodjanskoj banci, sa OTP bankom nisam veze imao nikada... Ne moze neko da otvori racun u moje ime bez mog znanja i moje saglasnosti i bez mog potpisa...
I JESAM NA ISTOJ ADRESI 35 GODINA

:: Imaju tvoje podatke, zato jer si im ih dao. Zovu na tvoj broj, zato što si ga naveo kod potpisivanja ugovora (tad ti je samo bilo bitno da se dočepaš para, kredita, ili računa i potpisao si sve što su ti poturili računajući da na divljem Balkanu ništa nećeš ionako poštovati što ti se ne sviđa a da si svakako pametniji od njih). Osim broja telefona, dao si im i ADRESU na koju ti šalju dopise. Na toj adresi, ako je i bila prava ikada, naravno više nisi, ali, Banke, bez obzira kako ti zamišljaš dopisivanje i zvanje, to rade mašinski. Dakle, kao i svi ostali abonenti neke banke, i ti si dobio pismena obaveštenja o promeni poslovne politike (da se naplaćuju stvari koje pre nisu, najčešće) i, o promeni vlasništva nad bankom. Pošto tvrdiš da to nisi dobio, znači da nisi na adresi na koju su to slali. Tu su ti i podaci o računima, pa i o tom koji ti je sporan. Nova banka vlasnik je preuzela klijente i SVE račune prethodne banke, dakle, neki osnovni račun je ipak ostao, neki koji je prethodna banka držala `za svaki slučaj` ako se predomisliš, ili, ako naknadno stignu neke uplate ili potraživanja same banke. `Održavanje` računa, tj. digitalni podatak u računaru, ne košta ih u stvarnosti ništa. Svejedno, ovoliko trolovanje i `potpaljivanje` a da nisi ni proverio da slučajno nije TVOJA greška. A to je mogućnost. Idi vidi, pla ako je stvarno neka kvarna politika tipa da kao slučajno, otvore već zatvorene račune, koriste podatke i još pokušaju da nešto naplate, onda si u pravi i diži buku. Ali, to bi se brzo provalilo i to ne prvo na PC Berzi, 99,99%
::
:: Budale računaju na sreću.
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad 20.05.2023. 18:23 #679278

status: user
broj poruka: 4753

Vidiš da pišeš gluposti. Sam si rekao da su ih kupili a onda znači da si otvarao kod njih, kako ti je Piško rekao da novi vlasnik preuzima sve od starog. I naravno da ti operater ne može ništa reći, kako preko telefona da zna ko si?
Kakva bi to banka bila kad bi svakom ko zove pričala detallje... Idi sa šest advokata.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator Re 20.05.2023. 19:27 #679279

status: user
broj poruka: 4230
Račun možeš otvoriti i preko mobilnog telefona bez problema.
Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad 20.05.2023. 19:50 #679280

status: user
broj poruka: 4753

Pa šta? Ko priča da želi da otvori račun? Opet majmunišeš.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vexlord To kod njih ostaje, 20.05.2023. 20:29 #679282

status: user
broj poruka: 1043

Broj, kontakt, mejl šta god.

Moja situacija je da pre 10god je otvoren račun negde, kontakt broj bio jedan, nakon godinu dve je promenjen i uvek sistem kontaktira prvi broj koji je zabeležen, svaki put kada pozovu kažem dobar vam je sistem automatski poziva, 7-8god je uvek isto, pozovite taj 2nd number što vam stoji tu ispod.

Nema sta tu da brineš, marketinška fora klasična, da te prizovu nazad.

Pa i da je bio obnavljan tad kad si gasio tj pre toga, do sad bi 2x trebalo da ti odlaziš sa ličnom kartom i da se pojavljuješ. Svakako idi do poslovnice i pitaj ih vidi i kaži da te zaobiđu, da te obrišu iz pozivanja ili ih blokiraj ali da ti pokažu prvo kakav ti kao pc berza član odavde specifičan račun imaš. Sigurno ne vp oružja i eksplozivnih naprava ili bilo kakva budalastina

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Zemo, idi u banku i podizi lovu. 20.05.2023. 22:42 #679284

status: user
broj poruka: 10988
To ti je ostavio onaj unuk cara Bokase, sto ti se javio mejlom, pre par godina...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdjanl ... 21.05.2023. 14:30 #679286

status: user
broj poruka: 1493

Ja sam pre par godina u intesi totalno ugasio racun totalno ,presekla karticu na moje oci,i dan danas dobijam kojekava obavestenja na mail.Dzabe gasimo jednostavno nas imaju u nekoj svojoj bazi i to je to.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: ... 21.05.2023. 15:03 #679288

status: user
broj poruka: 1621
Poenta cele priče je da nikog od nas ne smeju da imaju ni u kakvoj bazi, ukoliko nemaju pismeno odobrenje od svakog, pojedinačno.

Jedna od opcija je da im kažeš kako imaš dvojno državljanstvo, a da si takođe državljanin neke od članica EU, pa i da si, kao takav, zaštićen GDPR regulativama.
Međunarodne (pa i lokalne) finansijske institucije odlično znaju šta je GDPR i neretko su odmah u frci kada im se to spomene.

Svakakvih opcija ima da otkačiš te fizički opipljive korporacije, ali kao što već rekoh, najčešće je dovoljna i jedna obična poruka e-pošte, sa naslovom: `Opomena pred utuženje`.

Naravno, sve to ih nije sprečilo da nekad u prošlosti `prodaju` tvoje lične podatke trećoj strani, pa nije isključeno da ćeš i sa takvima u nekom trenutku imati problema, iako si se naizgled otarasio prvobitnih SPAM-era.

::
:: Ja sam pre par godina u intesi totalno ugasio racun totalno ,presekla karticu na moje oci,i dan danas dobijam kojekava obavestenja na mail.Dzabe gasimo jednostavno nas imaju u nekoj svojoj bazi i to je to
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mali3538 pa... 22.05.2023. 10:20 #679293

status: user
broj poruka: 115
to baš i nije tako, koliko se sećam po zakonu su u obavezi da čuvaju podatke 10godina nakon tvoje `odjave` kod njih, ovo je bilo ovako kad se uvodio GDPR, sad da li je nešto promenjeno ne bih znao nisam više u tome, druga stvar OTP je vlasnik svih podataka koje je Vojvođanska imala, makar to bilo negde u nekoj tabeli na nekom `napuštenom` serveru, integracija dva sistema je veoma veoma komplikovana, bio si drug član vojvođanske, račun je otišao u na primer `neaktivan`, integracijom je nekako završio u `aktivan`...bem li ga sad nagađam taj deo, ali da se podaci korisnika kad se `odjavi` ne brišu ordeđeni period u to sam siguran 100%

dopuna: GDPR suštinski brani deljenje tvojih podataka, ali ovde je lvasništvo promenjeno dakle nije prekršen, bio bi da su vas zvali iz neke NVO da ne navodim ime i pitali da li želite da tužite banku za naplaćenu obradu kredita, kao prvo odakle im podatak da ste imali kredit, odakle vam vaši podaci...e to je već kršenje GDPR-a
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 RE: 22.05.2023. 17:29 #679295

status: user
broj poruka: 1621
Po pitanju nekih stvari grešiš... poenta GDPR-a nije samo u tome da obaveže firme da na siguran način čuvaju tvoje podatke, već i da ih sami ne zloupotrebljavaju.

Pritom, ukoliko lice zatraži brisanje svojih ličnih podataka (čak i po usmenom nalogu, ne samo pismenom), u skladu sa GDPR-om, isti MORAJU biti obrisani. E sad, da li bi to u skladu sa internim ili eksternim pravilnicima, pobuklo sa sobom i raskide nekih postojećih ugovora, već je druga stvar (svakako, u primeru prvobitne poruke ove teme, to nije primenjivo, jer je ugovor već raskinut).

Pored navedenog, to što je neka firma, zakonskim ili drugim aktovima, možda uslovljena da čuva tvoje podatke, ne znači da joj je istovremeno dozvoljeno da ih (zlo)upotrebljava u marketinške i slične svrhe.

Ja sam u konstantnoj borbi sa ludacima koji daju sebi za pravo da me kontaktiraju kad god im se prohte.
Npr. sklapam nov ugovor sa provajderom usluga za mobilnu telefoniju i u istom precrtavam sve što je vezano za nepoželjnu vrstu komunikacije, usmerenu ka meni s njihove strane - dakle, ne smeju da me kontaktiraju, osim u slučaju nekog problema sa uslugom ili plaćanjem iste, a oni daju sebi za pravo da mi šalju marketinški SMS u 2h ujutru.
Posle ulazim u pretnje pravnim postupcima da bi me konačno zaobišli.

Ono što si spomenuo u vezi aktivnih i neaktivnih bankovnih računa, je tehnikalija kojom isključivo banke treba da se bave, i u potpunosti je njihova odgovornost.
Ako je došlo do greške u tom smislu, treba da upute trenutno i formalno izvinjenje za svoj postupak, a ne da zafrkavaju ljude sa kojekakvim pozivima i govore im kako moraju da gube svoje dragoceno vreme na odlaske u filijale (bonus pitanje: hoće li oni umesto tebe da čekaju u redu, u filijali neke banke?).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
siki069 SMS 22.05.2023. 21:17 #679296

status: user
broj poruka: 326
U 2h ujutro? Malo lažemo?

Pokretaču teme će advokati da čekaju na šalterima.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60282. Broj poslatih odgovora: 646160.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs