Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Mikrotik VPN pomoć
STRANA 1 OD 1
offline71 Mikrotik VPN pomoć 18.04.2017. 19:18 T64790

status: user
broj poruka: 462
Nešto me u mikrotiku blokira da ostvarim PPTP konekciju sa drugim mikrotikom koji je PPTP server.Server je dobro podešen,prosto kada probam van moje ili sa mobilne mreže da se nakačim sve je ok.Kada probam iz moje mreže nema šanse.Koristim kablovski net,imam samo modem iza koga je mikrotik i naravno iza mikrotika računari.Kada je modem prikačen na komp,mikrotik kod mene izbačen iz priče,konekcija lepo prođe.Zato sam i zaključio da me mikrotik zeza.Mikrotik kod mene je standardno podešen za net,nikakva dodatna pravila,natovi bla bla...Neka glupost je u pitanju garant ali ne mogu da provalim.

P.S. da ne bude zabune pokušavam sa računara da uspostavim konekciju ne da mikrotik bude pptp klijent
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djape7777 A zasto... 18.04.2017. 22:10 #634514

status: user
broj poruka: 914
komp kacis na modem ispred mikrotika ne na njega?


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict ako sam dobro razumeo 18.04.2017. 22:20 #634515

status: user
broj poruka: 4515
kada ti je mikrotik postavljen kao ruter iza kablovskog modema/rutera, tada ne prolazi PPTP Client sa PC-a? Kada je direktno komp povezan na kablovski modem prolazi bez problema!

Za pocetak koja greska na windowsu? Firewall pravila na MT...

Ja imam gajbi podesen pptp/l2tp+ipsec klijent na MT, da drzi vpn (site to site) prema firmi i onda kad gadjam privatne adrese u firmi imam pristup.
Kad pravis nat, ako stavis src ip kao uslov, ne moras cak ni da stavljas povratnu rutu na pptp serveru. Natuje se na konektovanu adresu sa pptp sesije :).



:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
offline71 Re: ako sam dobro razumeo 19.04.2017. 10:33 #634537

status: user
broj poruka: 462
:: kada ti je mikrotik postavljen kao ruter iza kablovskog modema/rutera, tada ne prolazi PPTP Client sa PC-a? Kada je direktno komp povezan na kablovski modem prolazi bez problema!
::

Upravo to,dobro si me razumeo.Greška na Win7 neki error 800,gugl kaže da je do autentifikacije.U firewallu na mt,na oba,samo NAT maskarada i ništa drugo.

@djape nakačio sam komp direktno na modem samo radi probe,da eliminišem neke druge eventualne probleme,inače se računari kače na MT.

Gledam MT na kom je pptp server,preko mobilne mreže povezan,pojavi se pptp interfejs,ali kao da usser i pass nisu dobri,a jesu,ne prođe autentifikacija i naravno veza nije uspostavljena.

Edit:evo nakačen sa posla,telenor internet,sve ok.

http://picpaste.com/MT_error-Uoh59cAA.bmp
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict proveri ovo 19.04.2017. 12:09 #634538

status: user
broj poruka: 4515
da nisi kojim slucajem cackao IP - Firewall - Service Port - PPTP.

To je NAT helper, vidi da li je zelena tackica... to ti je PPTP passthrough fazon... Probaj da upgradujes verziju MikroTik-a.


PPTP prvo koristi TCP 1723 za uspostavljanje i odrzavanje veze, a onda dize GRE tunnel, protocol 47 i u njemu enkapsulira PPP :)

EVO STA KAZU NA NETU>

Error 800: Unable to establish the VPN connection. The VPN server may be un-reachable, or security parameters may not be configured properly for this connection.

Resolutions:
1) if you have firewall, open TCP Port 1723, IP Protocol 47 (GRE).
2) make sure you can reach the VPN server by using ping. Sometimes, poor connection can cause this issue too.
3) You may need to updated firmware on a router or firewall if other OS (win9x/nt/me/w2k) works except XP.
4) The VPN server may not be able to get IP from DHCP for the VPN client. So, you may want to re-configure VPN host networking settings. For XP pro VPN host, go to the Properties of the VPN>Network, check Specify TCP/IP address and Allow calling computer to specify its own IP address, and uncheck Assign TCP/IP addresses automatically using DHCP.
5) Make sure no other secure software blocks your access, for example, if you use Norton secure software, you may need to add the remote client`s IP so that the client can access.
6) If your VPN running on a Windows RRAS with NAT enabled, you may want to check the NAT settings.
7) If you can establish the VPN from the desktop at home but not from the laptop. Make sure no security software like Microsoft OneCare software that blocks the GRE.



:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
offline71 re 19.04.2017. 13:06 #634540

status: user
broj poruka: 462
Service portovi nisu dirani,na oba MT-a.Za PPTP portove znam koji su i oni su uredno forvardovani,na kablovskom ruteru koji je pre MT PPTP servera,što i pokazuje mogućnost konekcije kada MT,koji je kod mene,nije u priči.Nisam se setio Windows firewall-a,beše na 7-mici je po difoltu uključen?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60280. Broj poslatih odgovora: 646156.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs