Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
i7 920 4620mhz 24/7 !!! sa UD7 plocom :)
STRANA 1 OD 1
Zajebani76 i7 920 4620mhz 24/7 !!! sa UD7 plocom :) 30.01.2010. 02:20 T24142

status: user
broj poruka: 538
Smesni naponi a fantasticni oc dometi jednog i7 920 cpu-a :)
Neplanirana kupovina CPU i planirana kupovina UD7 ploce doveli su do srecne okolnosti da postanem vlasnik jednog od najboljih primeraka u svetu za 24/7 kada je i7 cpu u pitanju. Vec duze vreme pokusava da dodjem u posed bilo kog i7 modela koji ce raditi na 4.6ghz i taman kada sam digo ruke od toga da cu uspeti u toj nameri desila se prodaja i7 Xeon 3540 koji je isto tako bio jako dobar i kupvina ovog kapitalnog primerka:) Inace u potragu za 4.6ghz primerkom dao sam se nakon sto sam video ovu temu na XS http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=239175 prosto sam pozelo da imam neki tako dobar primerak i zelja mi se ispunila:D

i7 920 4620mhz, 1.376v
http://img85.imageshack.us/img85/4663/4620mhz100ceosistem2.jpg
i7 Xeon 3540 4567mhz, 1.456v
http://img714.imageshack.us/img714/1574/xeon35404567mhz.jpg

Tek cu se igrati sa ovim CPU-om, da vidim sa koliko najmanje napona ce raditi na ovom istom kloku. Inace UD7 ploce je ispunila moja ocekivanja zasnovana na iskustvu sa UD5 plocom :) Gigabyte X58 je definitivno od ploca dostupnih na nasem trzistu najbolje resenje za klokovanje 24/7. Recimo u odnosu na Asus Rampage II extreme plocu sa UD5 sam izvlacio oko 70mhz veci klok sa istim naponima i istim procesorom, jednim i7 960. Isto tako Geil memoriski moduli deklarisani na 2000mhz sa UD5 su opusteno radili na tom kloku dok sa ASUS plocim to nije bilo moguce.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 30.01.2010. 04:19 #185039

broj poruka: 12805
Koje je hladjenje korisceno?

tortojed A sta da ti kazem, brate po Intelu, osim: UD7 je ploca- VRH SVETA 30.01.2010. 05:28 #185050

broj poruka: 11009
sa 4 x PCIexpress, USB3 i SATA3 i jos mnogo toga... Prosesor 920 predstavlja verovatno najbolju kupovinu u kategoriji I7 (to jest, odnos performanse/cena)...

SkyFire Kada je prica vezana za Nehalem! 30.01.2010. 05:40 #185053

broj poruka: 18472
I kad bi ga uzimao uzimao bi ga da mi sluzi i svrsi ako vec posmatram to kao neku novu generaciju CPU-a,neku naprednu platformu i ako Nehalem nije ni najmanje revolucija na polju tehnologije niti neki poseban velik tehnoloski korak ali bar kad vec ima HT tehnologiju koji ce mi onda obican Quad...U onome sto meni recimo treba cak je i sporiji od prethodne generacije Yorkfield Quad CPU-a.Za sve ostalo je brzi mada ne nesto drasticno ,govorim bez HT!Ako bi vec OC-ovao CPU ne vidim svrhu da ne bude i HT na On!Ovde je testirano bez HT i meni taj klok ne igra nikakvu ulogu..I ako je voltaza sasvim korektna popece se itekako kad se HT ukljuci a clock za svaki dan ce pasti ...
Sta moze da se ocekuje od ovog CPU-a?Mozda jedno 4.3 Ghz sa HT ili pak 4.4 Ghz sa HT na vodenom sistemu hladjenja...Ne znam,ne mogu na pamet da pricam ali generalno Nehalem svoju car tek dobija kad se ukljuci HT i to je ono sto cini inovaciju na polju tehnologije CPU-a,naravno i integrisani memorijski kontroler...

Ploca je OK ali Asus je Asus!

The Fastest Car Ever it`s The Same As The Fastest Graphic Card Brand In The World
Picture says more than thousand words :
http://img96.imageshack.us/img96/3387/bugattinvidia.jpg
GREEN POWER

NMY @ Kada je prica vezana za Nehalem! 30.01.2010. 09:09 #185059

broj poruka: 1509
Ma Nehalem je shit a Yorkfield je VRH, naravno, samo zato jer ga ti imas i hvalis u nebesa...

Idi leci se...

@ Zajebani: Kao sto sam vec rekao, odlicni OC dometi za 24/7!

https://www.tinyurl.com/ye5z6bn

ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha!
Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!

gile23 Re: @ Kada je prica vezana za Nehalem! 30.01.2010. 09:40 #185062

broj poruka: 9121
To sam i ja konstatovao :). Odlican je klok ali i mene cudi sto niko ne klokuje sa HT-om ?

Pozdrav!

:: Ma Nehalem je shit a Yorkfield je VRH, naravno, samo zato jer ga ti imas i hvalis u nebesa...
::
:: Idi leci se..
:: @ Zajebani: Kao sto sam vec rekao, odlicni OC dometi za 24/7
:: https://www.tinyurl.com/ye5z6b
:: ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha
:: Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pufi re 30.01.2010. 09:48 #185064

broj poruka: 2196
FENOMENALNO

http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.png

Intel i7 920 4.0GHz-TITAN FENRIR
GIGABYTE EX58-UD4P
3x1GB DDR3 Patriot 1600MHz
1TB
PALIT 4830 730/2150MHz
CORSAIR TX 950W
GIGABYTE Clear Case
BENQ T241WA

Scyter Re: 30.01.2010. 10:25 #185072

broj poruka: 8138
Lep rezultat.A i temperature su fantasticne.Cini mi se da si koristio vodu,jer sa vazduhom tesko da mogu da se postignu ovako zavidne temperature.Ispravi me ako gresim?

The Way It`s Meant To Be Played

H-nitro yo 30.01.2010. 10:58 #185080

broj poruka: 1977
e zajebani buraz reci mi kako se pokazala ploca, sta ima od dodataka za bios?

Don`t drink and drive take joint and fly

raic re 30.01.2010. 11:15 #185084

broj poruka: 9006
kombinacija boli glava, svaka čas druže, šteta što ne mogu da odvojim tolike pare. i naponi i temperature su stvarno smešni, čime ladiš jajca, stvarno?

pusti ovog sky viklera, što fermi više kasni to on više prsava na naše oči iz dana u dan
malo mi ga i žao dođe

Zajebani76 @H-nitro 30.01.2010. 11:22 #185089

Ispravljeni su neki propusti kojih ima kod UD5 modela. Treba manje QPI napona za visoke BCLK vrednosti u ovom slucaju konkretno 1.375v za 220BCLK, sa UD5 bi to bilo oko 1.450v, samim tim CPU se 1-2c manje greje. Utegli su napone za CPU tako da sada mozes da biras Load line calibration u tri nivoa. PCI-e moze da se klokuje do 120mhz, to nije bio slucaj sa UD5, 110 je dovoljno i neophodno za postizanje visokih BCLK vrednoisti kako za 24/7 tako i za bench klokove. Sve ostalo je isto, UD7 se malo vise greje od UD5 tako da je potreban dodatni ventilatorcic kojim bi se rashladjivao NB. Tek 2-3 dan je u mom posedu, ako primetim jos nesto napisacu u temi. Postavicu i slike biosa za ove klokove uz kratko objasnjenje na sta treba obratiti paznju ako je potrebno ici na klokove BCLK-a preko 210mhz. Nadam se da ce nove verzije biosa doneti neka poboljsanja, tako da ako ih bude napisacu u ovoj temi.
Ja sam svoju UD5 prodao da bih probao ASUS RIIE, ploca fino radi ima fantasticnu zvucnu kartu ali ovih -70mhz za 24/7 mi nisu dali mira

Ono sto mene odusevljava kod obadva modela je mogucnost izvlacenja oko +70mhz kloka iz istog CPU sa istim naponom u odnosu na ASUS RIIE i bolja kompatibilnost sa memorijom koju sam imao u tom trenutku, Geil 2000mhz.

@eseses
@Daum
Vodeno je u pitanju, najbolje koje moze da se napravi:) i malo provetrena soba:P

@SkyFire
To sto ti znas o razlikama izmedju dve platforme vazilo je do pre godinu dana. Pojavom novih biosa i modela ploca sve je ispravljeno sto nije bilo u skladu sa realnim ocekivanjima. Nehalem arhitektura nije nista specijalno u odnosu na Yorkfield ali nije losija vec realno malo bolja a negde i malo vise:P. Ko ima Q9xxx cpu svakako nema potrebe da prelazi na i7. HT kome ne treba moze samo da smeta, meni ne treba zato ga i iskljucujem. Koristim neki stariji softver koji nece da radi kada je HT ukljucen.
@gile23
Upravo sam objasnio zasto je HT off :)

@raic
Johan je malo vise ASUS/Nvidia/Intela fanboy tako da njegova zapazanja koliko god on govorio da su realna nikad nisu realna i uvek imaju skrivenu poruku `dobor je samo ono sto ja imam na stolu, ili bih voleo da imam:P` Jedan od mojih najboljih prijatelja radi u ASUS-u ali to nije razlog da kazem kako je AUSU RIIE bolja ploca od UD5/UD7, jer nije i navao sam konkreto zasto.
Ognjeni ... 30.01.2010. 13:21 #185134

broj poruka: 4527
odlican rez bratori..nego mene vise zanima xeon kakav je bio u realnom radu, za sta si ga koristio...npr poredjenja ova dva cpu-a cisto informativno

Ajd uzdravlje

DaSickSyst @Zajebani 30.01.2010. 14:03 #185152

broj poruka: 2909
Fenomenalno.

Zamolio bih te ako si u mogucnosti da odradis neki rez i vidis kolike su mogucnosti kloka na CPU voltazi 1.25V...

Ja sam pre neki dan rekao da sam vidjao testove ljudi po netu koji su postizali zaista zavidne rezultate sa izuzetno niskim voltazama i ispadoh lud i lazov.

Moj primerak moze da ide stabilno do 4.0GHz sa CPU voltazom 1.25V(sa ukljucenim HTom)...
Za 4.2GHz vec moram da podizem voltazu na 1.35V,a za sve preko toga su mi potrebne veoma visoke voltaze da bi odrzao CPU stabilnim(preko 1.4V) tako da nisam hteo ni da pokusavam da radim bilo kakav test stabilnosti,jer sam provalio da je 4.2GHz neka granica preko koje mi CPU trazi mnogo struje i naravno drasticno skacu temperature...Za mene su to visoke voltaze jer imam vazdusno hladjenje.

Imam 920 D0 na UD4P i hladim ga Noctuom NH-U12P...Ram je OCZ Platinum 1333MHz CL7(6x2GB)...

Na netu je lako naci testove maksimalnih klokova,ali ima vrlo malo onih koji pokazuju koliki je max klok bez podizanja voltaze CPUa...Tek tu i tamo mozes naci po neki test na nekom forumu kada se neko pohvali kako je uboo odlican primerak kao ti sad.

Hvala u napred i jos jednom svaka cast za odlican rezultat.

DaSickSystem

vuk125 @Zajebani76 30.01.2010. 14:08 #185154

broj poruka: 2929
Svaka CAST.
Well Done. Nema sta da se doda.
Jos jednom si dokazao svoje umece, skidam kapu :).
OC priznajem samo kada vidm test stabilnosti, VRHUNSKI.

saxija re 30.01.2010. 15:02 #185163

broj poruka: 4016
+1^

`O-O`amdgeek`O-O`
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
I love my computer because my friends live in it!

SkyFire ... 30.01.2010. 17:16 #185200

broj poruka: 18472
@Zajebani76
Ako je tako meni je drago i drago mi je da se slazes sa mnom po pogledu tehnoloskog napretka..Ali ipak bi voleo da odradis test i sa HT da vidimo koliki je OC domet..
P.S.Stavi i temperature posto imas dobar vodeni sistem...
Pozdrav..

The Fastest Car Ever it`s The Same As The Fastest Graphic Card Brand In The World
Picture says more than thousand words :
http://img96.imageshack.us/img96/3387/bugattinvidia.jpg
GREEN POWER

Zajebani76 @DaSickSyst 30.01.2010. 20:49 #185255

Probacu kada nadjem vremena. Bas sam se dosta zezao ovih dana kako bih postigo ovaj klok za 24/7 posto je ploca dovedena do svog maksimuma, tako da sad moram malo nesto i da radim :)
Pokusacu da izvucem 4.7ghz stabilno, kazem pokusacu posto ploca pocinje da budali preko ovih 220 BCLK-a i to ce biti stabilno samo za CPU a nikako ceo sistem, sem ako neki novi bios to ne promeni :)

@vuk125
Sve je to do primerka CPU-a, imao sam srece, ali ipak realno jesam se namucio da nateram plocu da saradjuje, neki paremetri kada se menjaju nemaju bas puno logike a uticu na stabilnost sistema, ali o tome cu kada izbacim slike biosa. Ploca je fantasticna, milina da se radi sa njom :)

@SkyFire
HT on samo ako nadjem vremena.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647627.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs