Opet pitanje za razmišljanje! :) Zna li ko ima li kod nas gde da se nabavi ovaj proc sa D0 steppingom? Dakle novija verzija sa modelom/serijskim brojem koji počinje sa SLBEJ, ne SLBCH??
:: Opet pitanje za razmišljanje! : :: Zna li ko ima li kod nas gde da se nabavi ovaj proc sa D0 steppingom? Dakle novija verzija sa modelom/serijskim brojem koji počinje sa SLBEJ, ne SLBCH? :: :: Zapravo, ima li smisla insistirati na tome? Ima ako planras da juris 4+ GHz...Ako ne onda nema smisla obracati paznju na reviziju cipa. Razlika izmedju C0 i D0 je u tome sto D0 stize do visih frekvencija sa manjim voltazama...Samim tim se prilikom OCa manje greje. Neka granica sa dobrim vazduznim hladjenem i ukljucenim HTom je 3.7-4.0GHz za C0,ili 4.0-4.3GHz za D0...Zavisi od primerka do primerka.
:: Odlično, pošto mi nije preterano bitan ludački OC, a kod nas izgleda jedino ima C0. Ako nije bitno onda uzmi C0. ::Čisto ako je bitno, hladiće ga Corsair H50.. Core i7 se mnogo greje i bez OCa...Znaci sto bolje hladjenje...H50 ce ti sigurno zavrsiti posao i za neki normalan OC...Razmisli da dodas jos jedan vent na taj hladnjak...Push/pull varijanta se pokazala kao odlicna kod H50,dok sa jednim ventom imas masu vazdusnih hladjenja koja ga ostavljaju daleko iza sebe.
Ja sam isto jurio D0 ali kod nas nije bilo,takva situacija je bila pre 6.7 meseci,sto se tice razlike izmedju D0 i C0 to su sledece D0 je hladnije za 2-3 stepena a sto se tice overclocka isti je znaci isto mogu da 4GHz izvuku samo C0 ce biti malo topliji Ako planiras corsair h50 temp na 4GHz ce ti biti 80 do 85C sa ukljucenim HT.
:: Ja sam isto jurio D0 ali kod nas nije bilo,takva situacija je bila pre 6.7 meseci,sto se tice razlike izmedju D0 i C0 to su sledec :: D0 je hladnije za 2-3 stepen :: a sto se tice overclocka isti je znaci isto mogu da 4GHz izvuku samo C0 ce biti malo toplij :: Ako planiras corsair h50 temp na 4GHz ce ti biti 80 do 85C sa ukljucenim HT
D0 stize bez muke na 4.0GHz...Na normalnim sobnim temperaturama i sa normalnim voltazama sa D0@4.0GHz i nekih 1.25-1.28V, H50(push/pull) ce mu najverovatnije odrzati tempeature ispod ili oko 70 stepeni.
Ako nisi video covek je iskljucio HT,kad to iskljucis imas do 12C manje ,zatim manje napone,zatim nemas vise 2 threada po jezgru nego po jedan i budeo obican quad.. iskljucio je HT i zato je to postigao Inace imam istu plocu ko on gigabyte x58a-ud7 procitaj sta je skyfire napisao i shvatices.
:: :: Ja sam isto jurio D0 ali kod nas nije bilo,takva situacija je bila pre 6.7 meseci,sto se tice razlike izmedju D0 i C0 to su sledec :: :: D0 je hladnije za 2-3 stepen :: :: a sto se tice overclocka isti je znaci isto mogu da 4GHz izvuku samo C0 ce biti malo toplij :: :: Ako planiras corsair h50 temp na 4GHz ce ti biti 80 do 85C sa ukljucenim HT :: :: D0 definitivno ide vise od C0 :: Jos ako ubodes dobar primerak...Forumas Zajebani je njegov primerak ovklokovao na 4.6GHz :: http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=24142&forid=9&katid= :: Tesko da ce neki C0 ici toliko :: :: D0 stize bez muke na 4.0GHz...Na normalnim sobnim temperaturama i sa normalnim voltazama sa D0@4.0GHz i nekih 1.25-1.28V, H50(push/pull) ce mu najverovatnije odrzati tempeature ispod ili oko 70 stepeni :: :: :: DaSickSystem
:: Ako nisi video covek je iskljucio HT,kad to iskljucis imas do 12C manje ,zatim manje napone,zatim nemas vise 2 threada po jezgru nego po jedan i budeo obican quad. :: iskljucio je HT i zato je to postiga Video sam da je iskljucio HT,ali ja sam dogurao do 4.2GHz@1.3V sa uljkucenim HTom: http://img411.imageshack.us/img411/473/capture42ghz2.jpg
Imam GA-X58-UD4P i D0 i znam koliki su mi naponi i koje su mi temperature... Moze i 4.3GHz,procesor je stabilan ali posto moram da podizem voltaze na 1.35V temperature mi prelaze 85 stepeni,a to mi se nikako ne svidja.
To je ono sto ti pricam...Naponi mnogo vise uticu na temperature nego li frekvencija procesora...I samo i jedino zato D0 ima manje temperature...To treba da ukapiras.
Jeste D0 jeste bolji ako se ide preko 4ghz,ti sa noctua postigao temp 70C sa HT on?i linx ti daje snagu 40GFlopa???? Moja su sledeca podesavanja i7 920 D0 162x21 cpu voltage 1.2(u biosu u windows-u cpuz pokazuje 1.18V pri opterecenju i 1.16 pri idle) load line calibration level 1 1620Mhz kingston 3x2gb 1.66V iskljuceni c1,eist,virtualizacija u linx-u mi je 41GFlops-a max 70C zatvoreno kuciste sa megahalemsom push/pull meni se desavalo da linx mi daje 36gflopsa i temp 66 zatim pokrenem firefox i neke gluposti i zatim da 41gflopsa i 70C i tako nastavi u ostalim testovima,linx ti da daje 40gflopsa na 4.2ghz i temp 70C i HT on,kako???
:: Jeste D0 jeste bolji ako se ide preko 4ghz,ti sa noctua postigao temp 70C sa HT on?i linx ti daje snagu 40GFlopa??? :: Moja su sledeca podesavanj :: i7 920 D0 162x2 :: cpu voltage 1.2(u biosu u windows-u cpuz pokazuje 1.18V pri opterecenju i 1.16 pri idle :: load line calibration level :: 1620Mhz kingston 3x2gb 1.66 :: iskljuceni c1,eist,virtualizacij :: u linx-u mi je 41GFlops-a max 70C zatvoreno kuciste sa megahalemsom push/pul :: meni se desavalo da linx mi daje 36gflopsa i temp 66 zatim pokrenem firefox i neke gluposti i zatim da 41gflopsa i 70C i tako nastavi u ostalim testovima,linx ti da daje 40gflopsa na 4.2ghz i temp 70C i HT on,kako??
Jedino sto ti mogu raci je da sto se mene tice LinX jedino zna dobro da optereti procesor i nista vise. GFlopse koje pokazuje nemaju veze sa mozgom....Jel mislis da ce ti procesor brze raditi sa ukljucuneim ili iskljucenim HTom??? Po LinXu sa iskljucenim HTom...Sto naravno nema blage veze sa mozgom.
Imam 12GB RAMa i imam primetno veci Gflops u LinXu kada ostavima samo 6GB nego li 12GB...Na takve nebuloze sa LinXom se navikni.
To je neko moje zapazanje nije bitna i nema veze memorija sa gflops jer gflops ti daje snagu procesora a kolicina memorije stavljas sto vecu da bi procesor obrdjivao sto vecu matematicku jednacinu cija duzina matematicke jednacine zavisi od kolicine memorije koje stavis i zato duze traje test i mto nema nikakve veze sa gflops-om to je snaga pri opterrecenju cpu-a i to nisu nebuloze. Kako si postigao 70C 4ghz nema sanse sa noctua kulerom???
:: To je neko moje zapazanje nije bitna i nema veze memorija sa gflops jer gflops ti daje snagu procesora a kolicina memorije stavljas sto vecu da bi procesor obrdjivao sto vecu matematicku jednacinu cija duzina matematicke jednacine zavisi od kolicine memorije koje stavis i zato duze traje test i mto nema nikakve veze sa gflops-om to je snaga pri opterrecenju cpu-a i to nisu nebuloze
Ovde sam mu samo dao da testira 3GB umesto svih 12GBa ista podesavanja kao gore 4.0GHz1.25V...Drugaciji rezulteti odmah je skocio GFlops sa 40 na 49 GFlops
Jel jos uvek mislis da je precizan i da nisu nebuloze? LinXov GFlops nema blage veze sa realnoscu! Ovo su mi sve stari testovi...Uglavnomod prosle godine i imam jos mnogo toga jer sam se bas igrao sa podesavanjima trazeci neki optimum.
:: Kako si postigao 70C 4ghz nema sanse sa noctua kulerom?? Ajd vazi...Nema sanse.
Ok,nisam imao jos jedan cpu pa da vidim da li su nebuloze. E sad meni nije jasno kako si postigao toliki klok i temp sa noctua mozda ja gresim negde pomozi mi aki mozes... rekao sam napone bclk i sve su stabilne preko linxa i kako su meni vise temp sa megahalemsom,nema veze sa pastom i ostalo to sam skidao i stavljao 5 puta i iste temp i menjao pastu i zatezao i nista meni na 3.4ghz koliko sad drzim je 70C max?
:: :: To je neko moje zapazanje nije bitna i nema veze memorija sa gflops jer gflops ti daje snagu procesora a kolicina memorije stavljas sto vecu da bi procesor obrdjivao sto vecu matematicku jednacinu cija duzina matematicke jednacine zavisi od kolicine memorije koje stavis i zato duze traje test i mto nema nikakve veze sa gflops-om to je snaga pri opterrecenju cpu-a i to nisu nebuloze :: :: Ovde sam mu samo dao da testira 3GB umesto svih 12GBa ista podesavanja kao gore 4.0GHz1.25V...Drugaciji rezulteti odmah je skocio GFlops sa 40 na 49 GFlops :: :: Iste voltaze ista ploca isti procesor 49 Gflopsa :: http://img715.imageshack.us/img715/7025/capturelinx40ghzht.jp :: :: Isto samo bez HTa 56 Gflops :: http://img44.imageshack.us/img44/6712/capturelinx40ghz.jp :: :: Jel jos uvek mislis da je precizan i da nisu nebuloze :: LinXov GFlops nema blage veze sa realnoscu :: Ovo su mi sve stari testovi...Uglavnomod prosle godine i imam jos mnogo toga jer sam se bas igrao sa podesavanjima trazeci neki optimum :: :: :: Kako si postigao 70C 4ghz nema sanse sa noctua kulerom?? :: Ajd vazi...Nisam ih postigao :: :: :: DaSickSystem ::
:: Ok,nisam imao jos jedan cpu pa da vidim da li su nebuloze :: E sad meni nije jasno kako si postigao toliki klok i temp sa noctua mozda ja gresim negde pomozi mi aki mozes.. :: rekao sam napone bclk i sve su stabilne preko linxa i kako su meni vise temp sa megahalemsom,nema veze sa pastom i ostalo to sam skidao i stavljao 5 puta i iste temp i menjao pastu i zatezao i nista meni na 3.4ghz koliko sad drzim je 70C max
Nemoj da gledas frekvenciju nego voltaze procesora...Ako smanjis voltaze pasce ti i temperature...Odaberi zeljenji klok i trazi najnize voltaze za taj klok i smanjices dosta tempereture...Nema tu nikakve filozofije....Smanjujes voltaze i trazis neku minimalnu vrednost na kooj ces odrzati procesor stabilnim na odredjenoj frekvenciji. 3.8GHz@1.2V: http://img10.imageshack.us/img10/1397/capture38ghz12v04.jpg
Temperature MNOGO VISE zavise od voltaze nego od frekvencije procesora.
Dobro na ovu vrucinu nema sanse da imam 70 stepeni na 4GHz,ali za neku normalnu sobnu temperaturu,uz nastelovane voltaze je to potpuno izvodljivo...Moraces da provedes malo vremena testirajuci procesor sa razlicitim podesavanjima...Ali kad ih nadjes snims podesavanja u BIOS i imas ih za sledeci put.
Imas moja podesavanja i objasnjenje Razormanu u ovoj temi kako da smanji tempereature: http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=24858&forid=18&katid=2 Vec sam ostavio ovaj link gore,ali vidim da ga nisi pogledao...Da ne ponavljam ponovo procitaj temu.
PS. Nadam se da imas provertreno kuciste...Pored NHU12P imam i full tower kuciste sa 4x12cm,4x14cm i 1x20cm...A dobra cirkulacija unutar kucista mnogo pomaze.
thermaltake ve2000bws full tower izvadio sam vodeno jer ne moze da stane zbog fraficke ati radeon 5870,pa sam ostavio ispod dvd roma 2xcooler master 2000rpm 12cm,megahalems push/pull noctua 12cm,jedna 12cm pozadi i jedna 9cm na krovu kucista i jedna 9cm kod hdd,bolje ne moze jer nema mesta,kao sto rekoh drzim zatvoreno kuciste i za sad drzim svedeca podesavanja
-Voltaza procesora 1.2V(moze manje ali necu jer je 1.2V default) -Voltaza RAMa 1.66V -QPI/VTT Voltaza 1.36 -QPI Link speed 36x -Uncore frekvencija x20 -Mnozilac procesora 21x -Load-line calibration ON LVL 1 -BLCH frekvencija 162MHZ -Insochronus support ON -HT ON -C3/C6/C7 OFF -C1E OFF -Eist funct OFF -CPU Thermal monitor ON -Bi directional. ON -Virtual tech OFF
Modifikovano iz teme koju sam za koju sam ti ostavio link.
-Voltaza procesora 1.20V -Voltaza RAMa 1.64V -QPI/VTT Voltaza 1.33V -QPI Link speed 36x -Uncore frekvencija 13x (Ako hoces da juris 4+GHz stavi ovu vrednost na 13x umesto na sadasnjih 20...Trebalo bi da pomogne.) -Mnozilac procesora 21x (ITB je ukljucen) -Load-line calibration ukljucen -BLCH frekvencija 162MHz -RAM mutipl. 6x -Insochronus support iskljucen -HT uklucen -C3/C6/C7 iskljucen, -C1E iskljucen, -Eist funct isljkucen, -CPU Thermal monitor iskljucen, -Bi directional. iskjlucen, -Virtual tech isljkucen.
Eventualno mozes da povecas mnozilac memorije,posto ce ti frekvencija memorije pasti na 972MHz sa ovim podesavanjima...Ne znam koji ram imas,ako je 1333MHz ili vise slobodno stavi 8x.
Aco ja sad stvarno nemam vremena za ovo...Procitaj temu koju sam ti ostavio,probaj pa ako te jos nesto muci pitaj odgovoricu ti veceras ili sutra.
Ne znam koju plocu imas ali ja imam gigabyte i kad stavim 1.64V za memoriju on uzima 1.63 i nestabilan je sistem a kad stavim 1.66V uzima 1.65 i stabilno.. sto se tice uncore ne mogu x13 vec x20 jer bude 3200Mhz a ja imam 1600Mhz memoriju i uvek ide 2x brzina memorije 1600=3200 mnozilac x20 ram mnozilac je x10 jer da bi bilo 1600mhz qpi link 1.36 je zadnja poslednja voltaza sve ispod nije stabilno za 4ghz necu ni da pokusavam jer je i ovako 70Cmax u linx jedino kad bih iskljucio HT ali ne vidim poentu u tome jer onda ne bi bio i7. on je stabilan i na 180x21 3.8ghz sa naponom 1.2V ali mi memorija onda radi na 1440mhz sve preko 180 bclk moram da dizem napon preko 1.2V i temperatura max 73-74C a interesantno je ako stavim 190x20 3.8Ghz meni trazi 1.25V jbg izgleda da su takve temp kod mene,zatvoreno kuciste, C0 itd Ti verovatno drzis memoriju na 1200Mhz pa su ti i zato manje temperature jer ne opterecujes memorijski kontroler u procesoru.
:: Modifikovano iz teme koju sam za koju sam ti ostavio link :: :: -Voltaza procesora 1.20V :: -Voltaza RAMa 1.64V :: -QPI/VTT Voltaza 1.33V :: -QPI Link speed 36x :: -Uncore frekvencija 13x (Ako hoces da juris 4+GHz stavi ovu vrednost na 13x umesto na sadasnjih 20...Trebalo bi da pomogne. :: -Mnozilac procesora 21x (ITB je ukljucen :: -Load-line calibration ukljucen :: -BLCH frekvencija 162MHz :: -RAM mutipl. 6x :: -Insochronus support iskljucen :: -HT uklucen :: -C3/C6/C7 iskljucen :: -C1E iskljucen :: -Eist funct isljkucen :: -CPU Thermal monitor iskljucen :: -Bi directional. iskjlucen :: -Virtual tech isljkucen :: :: Eventualno mozes da povecas mnozilac memorije,posto ce ti frekvencija memorije pasti na 972MHz sa ovim podesavanjima...Ne znam koji ram imas,ako je 1333MHz ili vise slobodno stavi 8x :: :: Aco ja sad stvarno nemam vremena za ovo...Procitaj temu koju sam ti ostavio,probaj pa ako te jos nesto muci pitaj odgovoricu ti veceras ili sutra :: :: Pozdrav :: :: :: DaSickSystem :: ::
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
????o cemu pricas kakve to ima veze?pokusavam sa covekom da razmenim iskustva da vidim da li negde gresim pri overkloku... i7 je osakacen ako mu iskljucis HT naravno u igricama se ne primecuje ,ali u svim testovima se da primetiti,kad iskljucis HT to je kao da si prepolovio CPU jer njegova glavna razlika od ostalih procesora 775 soketa (quad cora Q9xx serije)jeste nova tehnologija koja se zove HT koja daje mogucnost da jedno jezgro izvrsi dve operacije... Zelim da ostvarim overklok sa HT-om jer smatram i jeste tako ovo sto sam naveo.
Imam Gigabyte EX58-UD4P plocu sto sam ti gore i napisao. Difoltna voltaza Core i7 procesora je 1.25V,a ne 1.2V...Ali ce ti svakako raditi i sa 1.2V.
::a interesantno je ako stavim 190x20 3.8Ghz meni trazi 1.25 ::jbg izgleda da su takve temp kod mene,zatvoreno kuciste, C0 it 3.8GHz sa 1.25V!Za C0 je to ODLICAN rezultat! Tvoja ploca je jedna od najboljih klokerskih ploca i zbog toga si uspeo toliko da doguras...Igrao sam se sa C0,na mojoj UD4P ploci i ne mogu ti reci tacnu cifru,ali koliko se secam trebalo mi je nesto manje od 1.4V za 4.0GHz(nekih 1.38V ako se ne varam) i temperature su mi isle u prelazile 85 stepeni...Sa D0 je sasvim dugacija situacija. Temperaure ti jesu visoke za te napone,ali sam kazes da ti je kuciste zatvoreno. ::Ti verovatno drzis memoriju na 1200Mhz pa su ti i zato manje temperature jer ne opterecujes memorijski kontroler u procesoru Da,memorija mi je za vreme tog OCa radila na 1200MHz (6x200MHz) Inace i memoriju i procesor drzim na difoltu...OCujem samo po potrebi,a tebi svaka cast ako ti ne smeta da klokujes na ovim vrucinama.
PS. Aco ne vidim cemu takav stav na jedno najnormalnije pitanje koje ti je postavio NMY...Covek te je lepo pitao i nema potrebe odmah stajati u gard...Bolje je polemisati argumentima nego galamom i svadjom. Ajd pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647626. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.