Zanima me jedan fakat, statisticki mislim za one koji su radili sa ovim firmama ili ih imaju.
DFI i J&W
Moze li mi ko reci kakva je stabilnost DFI ploca odnosno da li su pouzdane u radu kao i Asu?. Kazu da su nesto komplikovanije. Da li se mogu osloniti da me nece nesto cimati i secati?
Isto me zanima i za JW koliko je dobar jer je nov ko ga poseduje.
Jos bolje ako mi neko od servisera kaze koliko njih crkava da ne bude kao Microstar i Gigabyte i Epox
Brate ja sam stvarno pravi Asusovac ali DFI je izuzetno kvalitetna firma.Kakvo bre crno seckanje?Koje seckanje?Samo im je bios malo kao komplikovaniji tj ako si naucio na Asus i sl..Ploce su svakako dobre .. Jel to ide za AMD platformu?
I am cured,now i can see only RED colour ATI is way of life
Pitanje ti je svakako drugacije pa se nemoj iznenaditi odgovorima...
06.07.2009. 00:56
status: user broj poruka: 1187
Sta se to desava sa plocama koje si naveo a ne ocekujes da ti se desi sa DFI & J&W? Cemu bi sluzila konfa, koja platforma, komponente koje bi isle na nju, sta ocekujes?.... Uzgred, DFI nije vise sto je bio, J&W jeste nov, ali kao takav tek treba da sen `probije` na trziste i bude konkurentan, pa se, prirodno, namece zakljucak da ce ponuditi i vise no doticna konkurencija...A da, nisi rekao o kojim se `primercima` konkretno radi, mozda bi ti neki serviser i ucinio uslugu time sto bi te poavetovao.Ako neko zna sta se danas kvari onda su to svakako oni.
E jbg...pa je li imas u radnji neku JW??? Jes da se prodaju kao i kavijar ali meni ne deluju nimalo lose, sta vise prilicno dobro, kao naslednik Abit ploca...
:: je dobar. JW bi kupio ako ne bih mogao da nađem ECS ili PCCHIP :: :: Shit happens :: ::
Imao sam nowe JW. Svaka ima neki bag ili glupost. Imao sam priliku da sklopimm 3 mašine sa 3 iste JW ploče i svaka je imala neku drugačiju zaje*anciju. Od tada ih zaobilazim a i kolege se isto žale na njih, kažu da im brzo sistem puca i da su mnogo češćee na reinstalacijama
Shit happens
:: E jbg...pa je li imas u radnji neku JW??? Jes da se prodaju kao i kavijar ali meni ne deluju nimalo lose, sta vise prilicno dobro, kao naslednik Abit ploca.. :: :: :: :: je dobar. JW bi kupio ako ne bih mogao da nađem ECS ili PCCHIP :: :: :: :: Shit happens :: :: :: ::
Ja imam obratno iskustvo, ali je to samo par ploca...nista onda, batali JW i uzimi DFI ili Asus, pa zaobidji i MSI i GA
:: Imao sam nowe JW. Svaka ima neki bag ili glupost. Imao sam priliku da sklopimm 3 mašine sa 3 iste JW ploče i svaka je imala neku drugačiju zaje*anciju. Od tada ih zaobilazim a i kolege se isto žale na njih, kažu da im brzo sistem puca i da su mnogo češćee na reinstalacijam :: :: Shit happens :: :: :: E jbg...pa je li imas u radnji neku JW??? Jes da se prodaju kao i kavijar ali meni ne deluju nimalo lose, sta vise prilicno dobro, kao naslednik Abit ploca.. :: :: :: :: :: :: :: je dobar. JW bi kupio ako ne bih mogao da nađem ECS ili PCCHIP :: :: :: :: :: :: Shit happens :: :: :: :: :: ::
::JW bi kupio ako ne bih mogao da nađem ECS ili PCCHIPS
nemoj brate, molim da pricas ovako nesto, ajde ECS, ali zar bi pre uzeo PCCHIPSY nego JW>????
::Imao sam nowe JW. Svaka ima neki bag ili glupost. Imao sam priliku da sklopimm 3 mašine sa 3 iste JW ploče i svaka je imala neku drugačiju zaje*anciju. Od tada ih zaobilazim a i kolege se isto žale na njih, kažu da im brzo sistem puca i da su mnogo češćee na reinstalacijam :
Ja sam odusevljen plocama JW, jedina mi je zamerka na driver za zvucnu, software malo baguje, morao sam da radim neka alternativna podesavanja, postoji izvesni bug sa zvukom, inace su ploce extra...
Da se objasnim pošto većina nije upućena. Dakle ovako: ploče ECS, PCchips, Matsonic, Shuttle, Amptron, Tbird i slične uglavnom žute, zelene, crvene i ljubičaste boje izlaze iz jedne potpuno iste kuće a ta kuća se zove PCchips. Drugo, ove ploče rade za sve pare, jesu jeftine i za te pare one RADE, a ne pružaju mogućnosti overkloka i nekih ekstra dodataka i sl prosto rečeno napravljene su za obične korisnike. Razlozi zašto sam ocrnio JW su vrlo prosti, pored onih što sam već naveo dešavale su se i sledeće zavrzlame: -posle snimljenih promena u biosu ploča ne startuje dok joj ne uradim hard reset (ne uvek) -vrlo probirljiv pci-e slot po pitanju grafika -tri potpuno iste konfiguracije sa potpuno istim softverom rade različito (prva kako treba, druga malo sporije, treća ima problematičan rad sa diskovima ponekad učitava sistem duplo sporije nego obično) I šta očekujete od mene da kažem, od desetak ploča samo jedna radi kako treba kao i svi ostali brendovi istog čipseta
poredis to i DFI, DFI je bolji od Asus-a kad je overklok u pitanju, a i inace nisu nista losiji po kvalitetu od Asus-a i po pitanju Intel ploca i onih za AMD... J&W je kineska firma koja je nekim nizim cenama htela da se probije dok sada cene im nisu bas niske a procitaj sta kaze servispc, citao sam i na mnogo drugih foruma da se ljudi zale na ove ploce... Bolje ne uzimaj to, imaju i slabu podrsku za bios i ostalo... Meni danas stize jedan DFI Lanparty FXB790-M2RSH i bas me zanima sta je to toliko komplikovano sto ljudi pisu u vezi BIOS-a i ostalog, to najvise iscekujem da vidim kad je montiram...
::Da se objasnim pošto većina nije upućena. Dakle ovako: ploče ECS, PCchips, Matsonic, Shuttle, Amptron, Tbird i slične uglavnom žute, zelene, crvene i ljubičaste boje izlaze iz jedne potpuno iste kuće a ta kuća se zove PCchips. Drugo, ove ploče rade za sve pare, jesu jeftine i za te pare one RADE, a ne pružaju mogućnosti overkloka i nekih ekstra dodataka i sl prosto rečeno napravljene su za obične korisnike. Razlozi zašto sam ocrnio JW su vrlo prosti, pored onih što sam već naveo dešavale su se i sledeće zavrzlame ::-posle snimljenih promena u biosu ploča ne startuje dok joj ne uradim hard reset (ne uvek -vrlo probirljiv pci-e slot po pitanju grafika -tri potpuno iste konfiguracije sa potpuno istim softverom rade različito (prva kako treba, -druga malo sporije, treća ima problematičan rad sa diskovima ponekad učitava sistem duplo sporije nego obično): ::I šta očekujete od mene da kažem, od desetak ploča samo jedna radi kako treba kao i svi ostali brendovi istog čipseta:
ok, super, ali oduvek sam bezao od svih tih marki ko djavo od krsta, postoji razlog, mozda JW malo baguje, ali ja brate na koju god sam naisao plocu PCchips, ona je morala da rikne, isto vazi i za Matsonic, ECS je ajde da kazem bolji medju tim svim jeftinijim plocama.
I ja sam ponekad kada uzimam za korisnike komponenta, za to da sve radi svoj posao, ali ma koliko god mi bio dalek taj korisnik, necu mu uvaliti ni Matsonic ni ECS, i ostalo sto si naveo, za sta nisam ni cuo, moze da se uzme i ASUS neki jeftiniji koji ce zavrsiti posao, radije nego npr PCchips...
@TheBear ma niko to nije poredio, de moze to da se poredi, DFI je DFI, ne znam da li je bolji od ASUS-a za overklock, iskreno i ne zanima me, ne bavim se OC-om, ali podjednako su kvalitetni...
sad sam stavio na DFI Lanparty FXB790-M2RSH procesor Phenom II 955, sve radi u full-u sa 4x1GB Geil Black Dragon 800Mhz memorijom... Ploca je vrhunskog kvaliteta, BIOS takodje, kad budem imao vremena malo cu klokovati ovog Phenoma Znaci DFI, nema greske....
Evo pre par meseci ja sklopim drugaru konfiguraciju sa RX780X, namuci me ploca do koske, jedan slot za RAM odbija da cita memaru (a imao 4 stapa, pa dok se izvali..) uglavnom, usledila zamena za drugu ..
A DFI, evo i ja mogu po prvi put da se pozalim, u zadnjih mesec dana mucim muku sa mojim. Odbija da butuje sa mojim RAM-om, C1 error na svakom paljenju cim se ploca malo `rashladi`..i uspem ja da nateram boot, nekad za 2-3 min, nekad za 20min ..i onda radi da ne staje, sve stabilno. Ali dok bootuje..uzas. Stavim Kingston-a 667MHz, ma odma, sutra cu da vidim da uzmem EvoOne na par dana da vidim da li je to moja ploca postala gadljiva na micron chipove sa kojima se preko godinu dana druzi ili je nesto bios prso.
DFI ima pun k. opcija, mozes da naselujes svaki delic memare, utegnes NB i CPU, odlicna naponska, nema pada napona uopste sa velikim clock-om C2Q.
E.. a ako mi sutra bude isto i sa EvoOne neka se tera ..
:: Imao sam nowe JW. Svaka ima neki bag ili glupost. Imao sam priliku da sklopimm 3 mašine sa 3 iste JW ploče i svaka je imala neku drugačiju zaje*anciju. Od tada ih zaobilazim a i kolege se isto žale na njih, kažu da im brzo sistem puca i da su mnogo češćee na reinstalacijam :: :: Shit happens :: :: :: E jbg...pa je li imas u radnji neku JW??? Jes da se prodaju kao i kavijar ali meni ne deluju nimalo lose, sta vise prilicno dobro, kao naslednik Abit ploca.. :: :: :: :: :: :: :: je dobar. JW bi kupio ako ne bih mogao da nađem ECS ili PCCHIP :: :: :: :: :: :: Shit happens :: :: :: :: :: ::
Bas mi je drugar imao problema sa DFI-em LanParty X58.Nije hteo da cita jedan slot za memoriju.Uz mucenje na kraju je morao da uzme Gigabyte. Inace pitanje za tebe.Postoji li vdrop i vdroop kod DFI-ja?Pazi,vrhunske Asus ploce nemaju vdroop ali zato imaju vdrop svaka.
vdrop je razlika u voltazi izmedju biosa i windowsa a vdroop je pad napona u odnosu na idle i full load.Mene interesuje vdrop.Nisam se mnogo baktao oko DFI nit sam imao vremena za to pa da znam,zato me interesuje..Sta se desava sa vdrop-om?Ima li ga uopste?vdroop nebi trebalo da ima nikako pa ni posle 1.45v..Moja Rampage Formula je stabilna kao stena sa naponima..Nema,da je naprzim kako hoces napon idle,full load stoji kao stena.Inace to dosta zavisi i od napajanja mada nece kod ovih boljih ploca iako sam imao prilike da vidim na Maximus Formuli vdroop zbog loseg napajanja.
Green Green Grass of Home
:: Potseti me razlike..nema pada idle-load uopste tek na 4GHz+ prii 1.45v + i to nesto malo cirka 0.100-1.150v. Ovo je sa C2Q :: :: A u odnosu na BIOS, meni cak malo overvoltuje, npr. 1.360v u BIOSu, CPUz 1.376v :: :: ::
Pa rekoh, nema vdrop. Ploca zapravo overvoltuje malo. Kod mene ima vdroop-a na ~4.1-4.2GHz pri tih nekih 1.45v, ali ne varira, nego samo kada je pod opterecenjem padne malcice, cim je idle onda ravno.
To je odlicno ako nema vdrop.A to sto ima vdroop najvise ubija CPU i dovodi do nestabilnosti.To nije bas tako fino.To mi se vec ne svidja i to nisam ocekivao od DFI-a obzirom da imaju odlicnu naponsku sekciju ?Jel ti i dalje furas onaj Corsair?
lezi u tome sto sve dfi ploce po defaultu imaju nesto nizi napon napajanja memorije,pa nece svaka memorija da se inicijalizuje na njoj....inace,ako imas memoriju koja radi na njoj,podigni u bios-u napon memorije malkice,i sve ce biti ok...malo im je komplikovan bios,ima puno puno puno podesavanja oko memorije,ali kada se namesti kako treba rade extra,spadaju medju najbrze i medju najstabilnije izvedbe ploca sa istim cipsetima....
Ja sam zaboravio da je tebi defaultni clock 2.4 Ghz :) 24/7 na 3.7 Ghz je odlicno.Cors,taj ce da nadzivi i mene i tebe i nase unucice hahahahah..Napajanje je stvarno dobro.Hebi ga,klasican Seasonic samo sto je kod tebe izgleda Channel Well Tech.Kako se on pokazao?Ja sam uvek za Enermax,Silverstone,Seasonic pa sve ostalo po redu...
Sve ovo sto si napisao je tacno, to je dobro poznato za DFI. Nije to kod mene problem, meni je RAM na 2.170v.
Neki drugi gremlini su u pitanju, kazem cim se rashladi masina, C1 na indikatoru i tu krece igrarija..ko dizel pali :) Sada da ugasim i upalim za 5min nema problema.
@Beast, CWT je ovaj Cors, vecina su CWT koliko ja znam.
:: lezi u tome sto sve dfi ploce po defaultu imaju nesto nizi napon napajanja memorije,pa nece svaka memorija da se inicijalizuje na njoj....inace,ako imas memoriju koja radi na njoj,podigni u bios-u napon memorije malkice,i sve ce biti ok...malo im je komplikovan bios,ima puno puno puno podesavanja oko memorije,ali kada se namesti kako treba rade extra,spadaju medju najbrze i medju najstabilnije izvedbe ploca sa istim cipsetima... :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.