Interesuje me da li ikako mogu proveriti da li mi je provajder limitirao torrent.
Katastrofa, poslednjih par dana mi torrenti idu max 14Kb. Kada metnem 3,4 kom(provereni sa privatnog trakera), opet je njihov zbir max 15-ak Kb. Inace, probao na 2 racunara...Direct down preko browsera ili IDM-a ide max.
Inace se korisnici zale na njega zbog katastrofalno lose usluge, ali ako je na ovaj nacin obezbedio ljudima da imaju iole ok protok na face-supku, onda nemam reci.
Wireless je u pitanju - lokalni provajder.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Meni se to desavalo par puta i nema sanse da predje 12-13KB/s. Onda sam lepo krnuo cache size na 200MB i od tad se nije ponovilo ...
Doduse, meni je u donjem delu utorrenta pisalo da ima problema sa kešom, ne znam kako je kod tebe ... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - CARPE DIEM
Ubuntu ide max. Sad mi nista nije jasno. Pokusao sa partis.si, pirate bay, mojblink, yuwe i vuce se nenormalno, a uvek mi je islo max sa tih trakera.
@BassivitY, sistem je nov, a isto mi je na dva racunara. U torrentu je sve OK, portovi... Inace imam bednih 1024/256, nema jace kod ovog lika, jbg!
Evo i test, izgleda ok, s obzirom kakav net imam, tj. ovisi iz sata u sat protok. Nikad nije isti, a vikendom se diskonektujem, jer je nemoguce surfati. ============================================ Is your upload traffic rate limited?
There is no indication that your ISP rate limits your uploads. However, some of the measurements were affected by noise, which limits Glasnost ability to detect rate limiting.
Details:
* There is no indication that your ISP rate limits your BitTorrent uploads. In our tests, uploads using control flows achieved up to 231 Kbps while uploads using BitTorrent achieved up to 225 Kbps.
* There is no indication that your ISP rate limits uploads on port 6881 or 37255. In our tests, uploads on port 6881 achieved up to 218 Kbps while uploads on port 37255 achieved up to 231 Kbps. Is your download traffic rate limited?
There is no indication that your ISP rate limits your downloads. However, some of the measurements were affected by noise, which limits Glasnost ability to detect rate limiting.
Details:
* There is no indication that your ISP rate limits your BitTorrent downloads. In our tests, downloads using control flows achieved up to 954 Kbps while downloads using BitTorrent achieved up to 952 Kbps.
* The measurement data is too noisy to detect whether your ISP rate limits traffic on port 6881. Re-running the test while ensuring that no other downloads or uploads are running in the background might fix this problem.
mada to si vec znao, sad ni ja ne kapiram sta moze biti, a mislim da je u pitanju zatvoreni portovi na aparatu, a i mogao bi da uradis taj fix za halfopen portove sto je rekaoJovanZ, za w7 ne postoji jer je otvoreno na max za xp postoji.
Osim toga moze biti da vam se neko treci kaci na zice. Ipak je to wireless.
Evo da javim, posle par sati opet po starom, nece preko 10-ak kbps. Jucer pukao net i radio samo torrent i skype. Probao sve zivo, cak i preko Socks4,HTTPS...proxy-a i na kraju promenio sam DNS, stavio 8.8.4.4 (javni googletov) i sada torrenti i surf idu max. E sad, dokle ce...
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647713. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.